@考研云分享

2000-2 2018年8月27日 ^{18:58}	@考研云分享	
词汇、解题思路	正文、题目	语篇分析
単词	2006Text2	4 都是考两派对立的一对矛盾
方法总结	先题后文,只看题干,不看选项,预测文章主题	
段落分析	26. From the first two paragraphs, we learn that	推理判断题就是不要推理,答
解题思路	27. It can be inferred from Paragraph 3 that	案在原文找,不要自己想象
<mark>同义替换</mark> 逻辑提示词(时	28. By saying "Stratford cries poor traditionally" (Line 2, Paragraph 4), the author implies that	
间、转折、感情色	29. According to the townsfolk, the RSC deserves no subsidy because	
彩)	·	
□□ 真题链接	30. From the text we can conclude that the author	
live off	第一段	
PHRASAL VERB If you live	Stratford-on-Avon, as we all know, has only one industry—William	两派对立-考研云分享
off another person, you rely on them to provide you with	Shakespeare— but there are two distinctly separate and increasingly hostile	• superb: 作者对RSC是肯定的;
money.依赖 (某人) 生活-考研云分	branches. There is the Royal Shakespeare Company (RSC), which presents	所以对The townsfolk是否定的 第一段:提出RSC和小镇居民这
享	superb productions of the plays at the Shakespeare Memorial Theatre on the	对矛盾,作者支持RSC一方
	Avon. And there are the townsfolk who largely live off the tourists who come,	
IT IN COMPLETE	not to see the plays, but to look at Anne Hathaway's Cottage,	
	Shakespeare's birthplace and the other sights.【公众号:考研云分享】	
n 2000 -	第二段	
s - 1	The worthy residents of Stratford doubt that the theatre adds a penny to	doubt: 怀疑即否定
考研云 kaoyany.top	their revenue. They frankly <mark>dislike</mark> the RSC's actors, them with their long	suspect:认为,表肯定
a a sha a	hair and beards and sandals and noisiness. <mark>It's all deliciously ironic when</mark>	
o sa sa	you consider that Shakespeare, who earns their living, was himself an actor [•] (with a beard) and did his share of noise-making.	副词修饰形容词:形容词决定了 方向,副词决定了程度
	26. From the first two paragraphs, we learn that	deliciously ironic辛辣的讽刺, 作者对 townsfolk是否定的
	[A] the townsfolk deny the RSC's contribution to the town's revenue	第二段:作者否定小镇居民
3×细节,弱爆了。 而A是和中心密切相关的概括,细节	[B] the actors of the RSC imitate Shakespeare on and off stage	
服从主旨。	[C] the two branches of the RSC are not on good terms ×偷换概念	
	[D] the townsfolk earn little from tourism ×live off 相反	
	The tourist streams are not entirely separate. The sightseers who come by	
	bus—and often take in Warwick Castle and Blenheim Palace on the side—	第三段: sightseers和playgoers 之间的对比
	don't usually see the plays, and some of them are even surprised to find a	
	theatre in Stratford. <mark>However,</mark> the playgoers <mark>do</mark> manage a little sight-seeing	
B、C相反,	along with their playgoing. <mark>It is</mark> the playgoers, the RSC contends, <mark>who</mark> bring	强调句: 往往是出题的重点
B说看戏的人花钱多	in much of the town's revenue because they spend the night (some of them	do、It iswho
C说看风景的人花钱多	four or five nights) pouring cash into the hotels and restaurants. The	
争论的核心是:两派人谁对小镇贡献	sightseers can take in everything and get out of town by nightfall.	
的钱多	27. It can be inferred from Paragraph 3 that	
推理判断题: infer learn	[A] the sightseers cannot visit the Castle and the Palace separately ×偷换概念	
suggest	[B] the playgoers spend more money than the sightseers √细节服从主旨	
优先选择与中心主旨接近的选项	[C] the sightseers do more shopping than the playgoers ×①和B相反②未提及	
转折处容易出推理判断题的正确答案	[D] the playgoers go to no other places in town than the theater	
	×和中心无关	

第一 28. By saying "Stratford cries poor traditionally" (Line 2, Paragraph 4), meanthy implies that OW用理解開始設施展、等空 在特形处出、ATTPS 30. For Mark State (1) 29. By saying "Stratford cries poor traditionally" (Line 2, Paragraph 4), the author implies that OWHERE Minister (1) 30. For Mark State (1) 29. By saying "Stratford cries poor traditionally" (Line 2, Paragraph 4), the author implies that OWHERE Minister (1) 30. For Mark State (1) 29. Saying "Stratford cries poor traditionally" (Line 2, Paragraph 4), the author implies that OWHERE Minister (1) 30. For Mark State (1) 29. Saying "Stratford cries poor traditionally" (Line 2, Paragraph 4), the author implies that OWHERE Minister (1) 30. For Mark State (1) 21. Statford canot afford the expansion projects 表面意思 OWHERE Minister (1) 30. For Mark State (1) 21. Statford canot afford the expansion projects at an one last of the actors is not socially acceptable the age (1) Mark State (1) 30. For Mark State (1) 10. Iticket prices can be raise prices too much because it would drive away the young people who are Stratford" smost attractive clientele. They come entirely for the plays, not the sight. They all seem to look alike (though the come from all over)—lean, pointed, dedicated faces, wearing jeans and and and sa, eating their burs and bedding down for the night on the flagstore outside the theater to by the 20 seats and 80 standing-room tickets held for the sleepers and sold to them when the box office opens at 10:30 a.m. <t< th=""><th></th><th>Contribute to 给予补贴 所有题型归根结底都是考"细节服从</th><th>The townsfolk don't see it this way and the local council does not contribute directly to the subsidy of the Royal Shakespeare Company. Stratford cries poor traditionally. Nevertheless every hotel in town seems to be adding a new wing or cocktail lounge. Hilton is building its own hotel there, which you may be sure will be decorated with Hamlet Hamburger Bars, the Lear Lounge, the Banquo Banqueting Room, and so forth, and will be</th><th>Nevertheless 然而,表转折 前面在说人们在哭穷,但希尔顿 很贵 第四段:小镇居民哭穷,但他们 不是真的穷</th></t<>		Contribute to 给予补贴 所有题型归根结底都是考"细节服从	The townsfolk don't see it this way and the local council does not contribute directly to the subsidy of the Royal Shakespeare Company. Stratford cries poor traditionally. Nevertheless every hotel in town seems to be adding a new wing or cocktail lounge. Hilton is building its own hotel there, which you may be sure will be decorated with Hamlet Hamburger Bars, the Lear Lounge, the Banquo Banqueting Room, and so forth, and will be	Nevertheless 然而,表转折 前面在说人们在哭穷,但希尔顿 很贵 第四段:小镇居民哭穷,但他们 不是真的穷
Subsidy=contribute to 补脱 attendance 出席、上座車 Company needs a subsidy. (The theatre has broken attendance records for three years in a row. Last year its 1,431 seats were 94 per cent occupied all year long and this year they'll do better.) The reason, of course, is that costs have rocketed and ticket prices have stayed low. 第五段: 小琪居展认为RSC주 投資补基:考研云分享 Cover 覆盖、报道、足以支付、报纸、 师子 [A] ticket prices can be raised to cover the spending [B] the company is financially ill-managed 未提及管理问题 [C] the behavior of the actors is not socially acceptable 未提及 [D] the theatre attendance is on the rise \ 括号里的内容 新五段: 小琪居展认为RSC주 投資补基:考研云分享 Twould be a shame to raise prices too much because it would be a shame to raise prices too much because it would drive away the young people who are Stratford's most attractive clientele. They come entirely for the plays, not the sights. They all seem to look alike (though they come from all over)—lean, pointed, dedicated faces, wearing jeans and sandals, eating their buns and bedding down for the night on the flagstone outside the theatre to buy the 20 seats and 80 standing-room tickets held for the sleepers and sold to them when the box office opens at 10:30 a.m. 30. From the text we can conclude that the author		例证题的干扰选项:例子本身、表面 意思 词汇题的干扰选项:字面意思、简单	<pre>the author implies that [A] Stratford cannot afford the expansion projects 表面意思 [B] Stratford has long been in financial difficulties 表面意思 [C] the town is not really short of money √ nevertheless后转折的改写</pre>	②从猜词题的角度:干扰选项是字 面意思
Cover 覆盖, 报道, 足以支付, 报铣、 施护[A] ticket prices can be raised to cover the spending [B] the company is financially ill-managed 未提及管理问题(描选A: 未句the reason是作者的观 点, 不是townsfolk的观点[C] the behavior of the actors is not socially acceptable 未提及 [D] the theatre attendance is on the rise \ 括号里的内容* 方向比速度重要, 不要忽视题于里的内容[D] the theatre attendance is on the rise of 括号里的内容* 水要忽视话号里的内容It would be a shame to raise prices too much because it would drive away the young people who are Stratford's most attractive clientele. They come entirely for the plays, not the sights. They all seem to look alike (though they come from all over)—lean, pointed, dedicated faces, wearing jeans and sandals, eating their buns and bedding down for the night on the flagstones outside the theatre to buy the 20 seats and 80 standing-room tickets held for the sleepers and sold to them when the box office opens at 10:30 a.m.30. From the text we can conclude that the author [A] is supportive of both sides[A] is supportive of both sidesBest adji+ ofw. Be supportive of = support[B] favors the townsfolk's view			Company needs a subsidy. (The theatre has broken attendance records for three years in a row. Last year its 1,431 seats were 94 per cent occupied all year long and this year they' II do better.) The reason, of course , is that costs have rocketed and ticket prices have stayed low. 29. According to the townsfolk, the RSC deserves no subsidy because	第五段:小镇居民认为RSC不该 接受补贴-考研云分享 In fact, of course有转折的意思
 不要忽视括号里的内容 要学会自己检查、分析为什么会错 the young people who are Stratford's most attractive clientele. They come entirely for the plays, not the sights. They all seem to look alike (though they come from all over)—lean, pointed, dedicated faces, wearing jeans and sandals, eating their buns and bedding down for the night on the flagstones outside the theatre to buy the 20 seats and 80 standing-room tickets held for the sleepers and sold to them when the box office opens at 10:30 a.m. Bet adj.+ of=v. Be supportive of = support Detached 超然的 		<mark>掩护</mark> 错选A:末句the reason是作者的观 点,不是townsfolk的观点 方向比速度重要,不要忽视题干里的内	 [A] ticket prices can be raised to cover the spending [B] the company is financially ill-managed 未提及管理问题 [C] the behavior of the actors is not socially acceptable 未提及 [D] the theatre attendance is on the rise √ 括号里的内容 	
作者态度题【公众号:资料魇法屋】 30. From the text we can conclude that the author • Be+ adj.+ of=v. Be supportive of = support [A] is supportive of both sides • Detached 超然的 [B] favors the townsfolk' s view	u aliante alia	不要忽视括号里的内容	the young people who are Stratford's most attractive clientele. They come entirely for the plays, not the sights. They all seem to look alike (though they come from all over)—lean, pointed, dedicated faces, wearing jeans and sandals, eating their buns and bedding down for the night on the flagstones outside the theatre to buy the 20 seats and 80 standing-room tickets held for	第六段:来看剧的人很穷,RSC
 Be sympathetic to 同情 [C] takes a detached attitude Be sympathy with 赞同 [D] is sympathetic to the RSC √ shame 	•	Be+ adj.+ of=v. Be supportive of = support Detached 超然的 Be sympathetic to 同情	 30. From the text we can conclude that the author [A] is supportive of both sides [B] favors the townsfolk' s view [C] takes a detached attitude 	

本 又忌结	
1.如果文章出现一对矛盾,要搞清作者的态度是支持谁、 04-4、06-2	不疑谁
2.副词修饰形容词:形容词决定了方向,副词决定了程度	
3.强调句:往往是出题的重点	
4.推理判断题:优先选择与中心主旨接近的选项,转折处	容易出推理判断题的正确答案
5.所有题型归根结底都是考"细节服从主旨"	
6.例证题和猜词题有异曲同工之妙:例证题的干扰选项是的干扰选项是的干扰选项是字面意思、简单词的简单含义	例子本身、就事论事;猜词题

7.不要忽视题干内容	
8.不要忽视括号内容	
9.Be sympathetic to 同情	
Be sympathy with 赞同	
10.In fact, of course有转折的意思	